Vriendenkring 8 wint de bekercompetitie

Gepubliceerd op 10 mei 2024 om 19:40

Naast de normale Biljart competitie worden elk jaar ook bekerwedstrijden gespeeld. Hiervoor had Vriendenkring 8 zich ook opgegeven. Ze waren in poule-A van de C-klasse ingedeeld. Er stonden 5 wedstrijden gepland en wel tegen resp. Oase 3, Waayershof 3, B.C.A.H. 6, SWWZ 4 en Paschalis 4. Na 5 partijen te hebben gespeeld wist Vriendenkring 8 de tweede plaats met 180 punten achter winnaar Oase 3 (182) te behalen.

Dat betekende dat Vriendenkring 8 tegen de winnaar van Poule-B Paschalis 5 moest spelen voor een finaleplaats. 

Op vrijdag 3 mei j.l. werd deze wedstrijd in het Biljarthome van Paschalis gespeeld. De spelers Gerard van Kraay, Rob Theunissen, Piet Mollen en Wout Loeffen onder teamleider Piet van Heumen waren extra gemotiveerd. Na vier partijen werd deze met 27 - 39 in het voordeel van de Vriendenkring 8 beslist. Piet Mollen speelde een partij (14 beurten) van zijn leven.

Nu was het afwachten wie de tegenstander wordt in de finale. Dat werd B.C.A.H. 5 uit Wijchen. Deze finale werd 10 mei j.l. in Biljart Zaal Verploegen in Woezik gespeeld. De finale begon na de openingswoorden van het bestuur van BFW-EO om 13 uur met de partij Gerard van Kraay tegen Peter Marttin. Peter begon goed en Gerard kwam moeizaam op gang. Maar na de 10de beurt wist Gerard met enkele series bij Peter in de buurt te blijven. Na 30 beurten ging de winst naar Peter maar Gerard wist door zijn goede inzet 9 punten te scoren tegen 10 voor Peter.

De tweede partij ging tussen Rob Theunissen en Wil Peters en tot de 16de beurt ging het gelijk op. Maar langzaam kwam de goed spelende Rob in het ritme en liep langzaam uit en wist na 27 beurten de partij te winnen. Door deze winst na twee partijen was nu de stand B.C.A.H. 5 - Vriendenkring 8  18 om 19. Dus dat betekende rustig blijven en niets weggeven. Nu was er een derde partij tussen Piet Mollen en Willy Kersten. Piet kwam moeilijk tot caramboles maken maar na 10 beurten was de tussenstand 11 tegen 3 caramboles. Hierna wist Piet regelmatig caramboles te maken en na 34 beurten trok hij de partij naar zich toe en dat betekende na 3 partijen de tussenstand  26 - 29 in voordeel van de Vriendenkring 8. De 4de en laatste partij ging tussen Wout Loeffen en Ger Kuijpers. Na de berekening betekende dat Wout minimaal 8 of 9 punten moet behalen. Dus de opdracht was duidelijk. Na 10 beurten was de tussenstand 12 - 5 in het voordeel van Wout. Hierna liep Wout nog met enkele series verder uit. Maar Ger wist zich te herstellen en kwam met enkele mooie series dicht in de buurt van Wout. Na 20 beurten met een serie van 5 caramboles wist Wout uiteindelijk met een extra punt de partij in zijn voordeel te beslissen.

De finale tegen B.C.A.H. 5 - Vriendenkring 8 werd met 34 - 40 punten beslist. Hierdoor werd Vriendenkring 8 winnaar van de C-klasse.

Op donderdagmiddag 13 juni a.s. om 13.30 uur wordt in zaal Verploegen te Woezik de bokaal uitgereikt.  

 

Verslag van één van de spelers

Reactie plaatsen

Reacties

Sjaak
16 dagen geleden

Proficiat heren met dit geweldige resultaat😀👌👍