Erwin van de Hoogen wint Max Coppes Triathlon

Gepubliceerd op 25 mei 2024 om 20:58

Zaterdag 25 mei werden in ons Biljarthome de beslissende  wedstrijden van het Max Coppes Triathlon toernooi gespeeld.
Drie weken lang hadden 64 deelnemers in poules van vier gestreden om een plaats in de knock-out fase.
Uiteindelijk bleven acht biljarters over die nu moesten gaan uitmaken wie de opvolger zou worden van Joost Kooijmans die de zesde editie van het toernooi op zijn naam had gebracht.
Ook dit keer was Joost doorgedrongen tot de laatste acht en maakte hij al snel duidelijk dat hij de wisselbeker opnieuw mee naar huis wilde nemen. In de halve finale moest hij aantreden tegen Lyon Megens, de favoriet van onze vereniging. Deze wedstrijd was een herhaling van de finale van vorig jaartoen Joost aan het langste eind trok. Lyon was er erg op gebrand om nu weer door te dringen tot de finale. In een super spannende wedstrijd moest hij, ondanks zijn goede spel, wederom het onderspit delven. Joost kwalificeerde zich voor de finale.
De andere halve finale ging tussen Ton van den Berg en Erwin van de Hoogen. Ton, die tot nu toe een uitstekend toernooi had gespeeld, had deze keer geen schijn van kans tegen de ontketende Erwin. Met zijn typerende spel wist hij in twee sets de finale te bereiken.
De strijd om de derde en vierde plaats werd een prooi voor Lyon. Hij gaf daarbij een mooie demonstratie van het kaderspel 57/1.
De finale werd wederom een erg spannende wedstrijd. De set driebanden werd met 10-6 gewonnen door Joost. Vervolgens won Erwin de set libre met 50-45. De derde set, het bandstoten, moest nu de beslissing brengen. Erwin had de zenuwen deze keer het best onder controle en maakte als eerste het vereiste aantal caramboles.

Max Coppes, zoon van de naamgever van het toernooi, reikte de wisselbeker uit. Op de wisselbeker staan nu zeven verschillende namen. Dit geeft aan dat iedere deelnemer in principe de kans heeft om ver te komen omdat hij speelt op zijn eigen niveau.

Biljartvereniging Vriendenkring is bijzonder tevreden over het verloop van het toernooi, de sportiviteit van de deelnemers en de grote publieke belangstelling.

Alle resultaten zijn terug te vinden op deze website, zowel van de poulewedstrijden als van de knock-out fase.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.