Lyon Megens wint zilveren medaille bij Nationale Kampioenschappen

Gepubliceerd op 22 april 2024 om 14:08

In het weekend van 19 tot en met 21 april werden bij Carambole in Rumpt de nationale kampioenschappen 57/2 in de overgangsklasse gehouden.
Lyon Megens heeft hierbij een prachtige tweede plaats gehaald.

De strijd om de medailles begon vrijdag en zaterdag met een aantal voorwedstrijden. Van de vier te spelen wedstrijden won Lyon er drie en speelde hij er één gelijk. Door deze prestatie werd hij eerste in zijn poule wat hem het recht gaf om deel te nemen aan de grote finale op zondag.

Onder grote belangstelling, waaronder een aantal clubleden van Vriendenkring, begon Lyon zijn eerste wedstrijd met een overwinning in vijf beurten waarbij hij een serie maakte van 109.
De smaak van de overwinning had hij vervolgens goed te pakken want ook de volgende drie wedstrijden wist hij in winst om te zetten.
De laatste wedstrijd moest de beslissing brengen want zijn tegenstander, Marcel van Dijk van BV Castricum, had eveneens al zijn wedstrijden gewonnen.

In een spannende wedstrijd bleek Marcel uiteindelijk zijn zenuwen toch beter in bedwang te hebben. In zes beurten wist hij de 225 caramboles te maken en Lyon te verslaan.

De zilveren medaille die Lyon werd omgehangen was de beloning voor een uitstekend gespeeld toernooi.

Lyon, proficiat!

Reactie plaatsen

Reacties

Sjaak
een maand geleden

Proficiat Leon met de 2e plaats bij de N.K
Knap gedaan

W. Loeffen
een maand geleden

Lyon, fantastische resultaat en mooie visitekaartje voor BV de Vriendenkring.