Marco Jansen wint Cocktailtoernooi

Marco Jansen is erin geslaagd om op overtuigende wijze het Cocktailtoernooi op zijn naam te schrijven.In de kruisfinales wist Toon Kersten te winnen van Thé van Summeren. Marco Jansen moest het opnemen tegen Wout Loeffen en kroop door het oog van de naald door Wout met een krappe 5-4 te verslaan.De strijd om de 3e en 4e plaats leverde vervolgens een mooie overwinning op voor Thé.De finale tussen Marco en Toon bleek een ongelijke strijd. Marco was er zeer op gebrand om een goede prestatie neer te zetten. Uiterst geconcentreerd wist hij zijn beste wedstrijd van het toernooi te spelen. In elf beurten had hij alle caramboles gemaakt. Toon bleef op zoek naar de goede vorm maar kreeg in deze finalewedstrijd geen schijn van kans.

Lees meer »

Uitslag poulewedstrijden Cocktailtoernooi

Een week lang hebben we kunnen genieten van mooie en spannende wedstrijden. Het was duidelijk dat een toernooi waarbij je vooraf moet aangeven hoe je de carambole gaat maken heel anders is dan een normale libre- of bandstootwedstrijd.Er werd fanatiek maar ook sportief gestreden om zoveel mogelijk punten te verzamelen.Van iedere poule (zeven in totaal) ging de nummer één over naar de tweede ronde, aangevuld met de beste nummer twee. Vooral de strijd om de beste nummer twee duurde tot de allerlaatste wedstrijd.

Lees meer »

Sjef Sengers districtskampioen libre 2e klasse

In het weekend van 16 en 17 december werd de districtsfinale libre 2e klasse gespeeld bij café “De Driesprong” in Nijmegen. Op basis van de resultaten van de voorwedstrijden werd onze vereniging vertegenwoordigd door Sjef Sengers en Toon Kersten.Op de eerste dag wist Sjef beide wedstrijden te winnen. Toon liet de overwinning bij zijn tweede wedstrijd schieten terwijl hij eerst een riante voorsprong had genomen.De tweede dag moest de beslissing brengen en werd begonnen met de onderlinge wedstrijd tussen Sjef en Toon. Toon trok aan het langste eind en versloeg Sjef met 90-88.Na de vierde ronde stond Toon op de eerste plaats met een gelijk aantal matchpunten als Sjef maar met een beter moyenne.De laatste wedstrijden moesten de beslissing brengen. Sjef speelde tegen Piet Banken (Moira) en won vrij gemakkelijk. Wanneer Toon zijn wedstrijd tegen Jan Damen (D.W.S. Central) mocht winnen zou hij op basis van zijn betere moyenne als districtskampioen worden gehuldigd. Ook nu weer leverde hij een flinke voorsprong in, kreeg toch nog twee matchpunten maar verspeelde die kansen.Sjef werd nu de terechte districtskampioen, Toon pakte het zilver. Proficiat Sjef en Toon!

Lees meer »

Sjef Sengers districtskampioen driebanden 2e klasse

In het weekend van 3 tot en met 5 november is Sjef Sengers er in geslaagd om kampioen te worden van het district Nijmegen van de KNBB in de 2e klasse driebanden.Dit kampioenschap werd georganiseerd door biljartvereniging Moira uit Nijmegen.In de Jan Massinkhal streden 8 biljarters voor de hoogste eer.

Lees meer »

Arbiter training eigen leden

Op vrijdag 3 november zijn we binnen onze vereniging gestart met een arbiter training. Een aantal leden hebben interesse getoond in een dergelijke training en hebben zich hiervoor aangemeld.

Lees meer »