PK-inschrijvingen

Naast de reguliere competitie kunnen leden van de KNBB zich ook inschrijven voor de Persoonlijke Kampioenschappen. Alle disciplines zijn hierbij mogelijk waarbij spelers afhankelijke van hun niveau in een bepaalde klasse worden ingedeeld.

Lees meer »

Afsluiting seizoen met gezellige barbecue

Op zaterdag 3 juni werd het biljartseizoen afgesloten met een gezellige barbecue. Veel leden, al dan niet met hun partner, maakten van de gelegenheid gebruik om onder het genot van een hapje en een drankje bij te kletsen over het afgelopen seizoen en al vast vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen.Omdat we de laatste maanden veel nieuwe leden konden verwelkomen kan het aantal teams waarschijnlijk worden uitgebreid van 14 naar 18.

Lees meer »

Joost Kooijmans wint Max Coppes Triathlon toernooi

Na een superspannende finale is Joost Kooijmans van biljartvereniging HWH uit Ewijk er in geslaagd om favoriet Lyon Megens van Vriendenkring te verslaan. Na winst bij het driebanden moest hij bij het libre zijn meerdere erkennen in Lyon (Neo Kader 57/2).

Lees meer »

Bart de Leeuw overleden

Op 14 mei is Bart de Leeuw op 79-jarige leeftijd overleden. Bart (hij werd ook wel Bert genoemd) was al geruime tijd ziek en heeft de laatste jaren steeds meer moeten inleveren.Als we in de historie van onze vereniging kijken zien we dat Bart al actief was in de beginperiode van Vriendenkring. Hij was zijn hele leven verknocht aan de biljartsport en bereikte daarin ook een hoog niveau.De laatste jaren was hij actief in de middagcompetitie van de BFW e.o. in het team van KBO 2 in de hoofdklasse. Op 22 september 2020 speelde hij zijn laatste wedstrijd.

Lees meer »

Vriendenkring 2 in finale bekercompetitie BFW e.o.

In de bekercompetitie van de Biljartfederatie Wijchen en omstreken heeft ons tweede team de finale bereikt. Herman Reijers, Sjef Sengers en Peter Steens waren eerste geworden in hun poule. Maandag 24 april moesten ze in de halve finale uitkomen tegen BCAH 1 uit Wijchen.

Lees meer »

Opleiding tot arbiter in ons Biljarthome

Zaterdag 22 april was in het Biljarthome van Vriendenkring Bergharen de aftrap van de officiële KNBB Arbiter 1 Opleiding. Niet alleen de aftrap, maar ook het vervolg van deze opleiding vindt plaats in het Biljarthome van Vriendenkring. De 7 kandidaten gaan in de maanden Mei t/m Juli onder leiding van de ervaren oud arbiter Paul Beckers de discipline van arbiter van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond onder de knie proberen te krijgen. De kandidaten zullen zich thuis vooral moeten voorbereiden in het theoretische deel van de opleiding. Tijdens de les bijeenkomsten zal de theorie in de praktijk geoefend gaan worden. De opleiding wordt afgesloten met een examen, ook weer omvattend een theorie- en praktijkgedeelte.

Lees meer »

Knappe prestatie Lyon Megens bij NK Ankerkader 71/2

In het weekend van 24 tot 26 februari werd bij ABC `t Töpke in Siebengewald het Nederlands Kampioenschap Ankerkader 71/2 gespeeld. De kenners weten dat dit één van de moeilijkste spelsoorten is in de biljartsport.Er werd gestreden in 6 poules van 4 spelers, waarbij de poulewinnaars en de beste nummers twee zich plaatsten voor de kwartfinales.Lyon begon het toernooi uitstekend door zijn tegenstander in twee beurten het nakijken te geven. Hij begon vanaf acquit met een serie van 125 (!) en maakte de partij daarna uit met een serie van 25. De tweede wedstrijd ging minder goed, na 11 beurten kwam hij 3 caramboles tekort. In de laatste poulewedstrijd wist hij zich echter weer te revancheren en won de partij in 6 beurten. Hiermee werd Lyon poulewinnaar en plaatste zich voor de kwartfinale.De wedstrijd tegen Germ Bot, de latere nummer twee, verliep voor beide spelers erg moeizaam. Het was duidelijk dat de energie bij Lyon een beetje was weggevloeid of zoals hij het zelf omschreef: “De pap was op”. In 11 beurten moest hij het onderspit delven waarmee het toernooi voor hem voorbij was.In de eindrangschikking bereikte Lyon uiteindelijk een 7e plaats met een prachtig toernooigemiddelde van 20,433.

Lees meer »