Knappe prestatie Lyon Megens bij NK Ankerkader 71/2

In het weekend van 24 tot 26 februari werd bij ABC `t Töpke in Siebengewald het Nederlands Kampioenschap Ankerkader 71/2 gespeeld. De kenners weten dat dit één van de moeilijkste spelsoorten is in de biljartsport.Er werd gestreden in 6 poules van 4 spelers, waarbij de poulewinnaars en de beste nummers twee zich plaatsten voor de kwartfinales.Lyon begon het toernooi uitstekend door zijn tegenstander in twee beurten het nakijken te geven. Hij begon vanaf acquit met een serie van 125 (!) en maakte de partij daarna uit met een serie van 25. De tweede wedstrijd ging minder goed, na 11 beurten kwam hij 3 caramboles tekort. In de laatste poulewedstrijd wist hij zich echter weer te revancheren en won de partij in 6 beurten. Hiermee werd Lyon poulewinnaar en plaatste zich voor de kwartfinale.De wedstrijd tegen Germ Bot, de latere nummer twee, verliep voor beide spelers erg moeizaam. Het was duidelijk dat de energie bij Lyon een beetje was weggevloeid of zoals hij het zelf omschreef: “De pap was op”. In 11 beurten moest hij het onderspit delven waarmee het toernooi voor hem voorbij was.In de eindrangschikking bereikte Lyon uiteindelijk een 7e plaats met een prachtig toernooigemiddelde van 20,433.

Lees meer »

Bardiensten

Zoals op de Algemene Ledenvergadering is afgesproken hebben we de schema's van de bardiensten nu ook op deze website geplaatst. Ze zijn te vinden in het menu onder "Organisatie".

Lees meer »

Sjef Sengers gepromoveerd

In het weekend van 14 en 15 januari werden voorwedstrijden gehouden in het bandstoten 2e klasse.Sjef Sengers wist al zijn wedstrijden te winnen en eindigde daarmee op de eerste plaats.Zijn moyenne van 1,860 was meer dan 20% hoger dan de bovengrens van de 2e klasse (1,500). Daarmee kreeg hij de keuze om in de 2e klasse door te gaan naar de districtsfinale of te promoveren naar de 1e klasse.Sjef heeft gekozen voor promotie en kan in het weekend van 21 en 22 januari nu meedoen met de voorwedstrijden bandstoten 1e klasse.

Lees meer »

Henk Bulte winnaar Cocktail toernooi

Ons Cocktail toernooi werd op donderdagavond 29 december  afgesloten met de finale tussen Sjaak Kersten en Henk Bulte. Na een spannende strijd werd onder grote belangstelling Henk gehuldigd als de nieuwe kampioen.

Lees meer »

Sjaak Kersten in Gewestelijke Finale driebanden 3e klasse

Op 9 oktober werd Sjaak districtskampioen driebanden 3e klasse. Bij biljartvereniging ’t Zwaantje in Rijkevoort wist hij iedereen achter zich te laten. Deze prestatie gaf hem recht op een  plaats in de Gewestelijke Finale.In het weekend van 25 tot 27 november werd deze finale gespeeld in de prachtige accommodatie van biljartvereniging Germenzeel in Uden.

Lees meer »