Erwin van de Hoogen wint Max Coppes Triathlon

Zaterdag 25 mei werden in ons Biljarthome de beslissende  wedstrijden van het Max Coppes Triathlon toernooi gespeeld.Drie weken lang hadden 64 deelnemers in poules van vier gestreden om een plaats in de knock-out fase.Uiteindelijk bleven acht biljarters over die nu moesten gaan uitmaken wie de opvolger zou worden van Joost Kooijmans die de zesde editie van het toernooi op zijn naam had gebracht.Ook dit keer was Joost doorgedrongen tot de laatste acht en maakte hij al snel duidelijk dat hij de wisselbeker opnieuw mee naar huis wilde nemen. In de halve finale moest hij aantreden tegen Lyon Megens, de favoriet van onze vereniging. Deze wedstrijd was een herhaling van de finale van vorig jaartoen Joost aan het langste eind trok. Lyon was er erg op gebrand om nu weer door te dringen tot de finale. In een super spannende wedstrijd moest hij, ondanks zijn goede spel, wederom het onderspit delven. Joost kwalificeerde zich voor de finale.De andere halve finale ging tussen Ton van den Berg en Erwin van de Hoogen. Ton, die tot nu toe een uitstekend toernooi had gespeeld, had deze keer geen schijn van kans tegen de ontketende Erwin. Met zijn typerende spel wist hij in twee sets de finale te bereiken.De strijd om de derde en vierde plaats werd een prooi voor Lyon. Hij gaf daarbij een mooie demonstratie van het kaderspel 57/1.De finale werd wederom een erg spannende wedstrijd. De set driebanden werd met 10-6 gewonnen door Joost. Vervolgens won Erwin de set libre met 50-45. De derde set, het bandstoten, moest nu de beslissing brengen. Erwin had de zenuwen deze keer het best onder controle en maakte als eerste het vereiste aantal caramboles.

Lees meer »

Vriendenkring 8 wint de bekercompetitie

Naast de normale Biljart competitie worden elk jaar ook bekerwedstrijden gespeeld. Hiervoor had Vriendenkring 8 zich ook opgegeven. Ze waren in poule-A van de C-klasse ingedeeld. Er stonden 5 wedstrijden gepland en wel tegen resp. Oase 3, Waayershof 3, B.C.A.H. 6, SWWZ 4 en Paschalis 4. Na 5 partijen te hebben gespeeld wist Vriendenkring 8 de tweede plaats met 180 punten achter winnaar Oase 3 (182) te behalen.

Lees meer »

Districtsfinale Bandstoten 1e klasse bij Vriendenkring

In het weekend van 23 en 24 maart werd in het Biljarthome de districtsfinale Bandstoten 1e klasse door ons georganiseerd. Na de voorwedstrijden hadden zich 6 spelers weten te plaatsen waaronder Sjef Sengers.Na veelal spannende wedstrijden werd uiteindelijk Erik Hermsen van biljartvereniging D.W.S. Central de districtskampioen. Samen met de nummer twee, John Zeelen van biljartvereniging OGC, mag hij uitkomen voor de Gewestelijke kampioenschappen die gespeeld worden bij ’t Zwaantje in Rijkevoort.

Lees meer »

Marco Jansen wint Cocktailtoernooi

Marco Jansen is erin geslaagd om op overtuigende wijze het Cocktailtoernooi op zijn naam te schrijven.In de kruisfinales wist Toon Kersten te winnen van Thé van Summeren. Marco Jansen moest het opnemen tegen Wout Loeffen en kroop door het oog van de naald door Wout met een krappe 5-4 te verslaan.De strijd om de 3e en 4e plaats leverde vervolgens een mooie overwinning op voor Thé.De finale tussen Marco en Toon bleek een ongelijke strijd. Marco was er zeer op gebrand om een goede prestatie neer te zetten. Uiterst geconcentreerd wist hij zijn beste wedstrijd van het toernooi te spelen. In elf beurten had hij alle caramboles gemaakt. Toon bleef op zoek naar de goede vorm maar kreeg in deze finalewedstrijd geen schijn van kans.

Lees meer »