Knappe prestatie Lyon Megens bij NK Ankerkader 71/2

Gepubliceerd op 28 februari 2023 om 11:27

In het weekend van 24 tot 26 februari werd bij ABC `t Töpke in Siebengewald het Nederlands Kampioenschap Ankerkader 71/2 gespeeld. De kenners weten dat dit één van de moeilijkste spelsoorten is in de biljartsport.
Er werd gestreden in 6 poules van 4 spelers, waarbij de poulewinnaars en de beste nummers twee zich plaatsten voor de kwartfinales.
Lyon begon het toernooi uitstekend door zijn tegenstander in twee beurten het nakijken te geven. Hij begon vanaf acquit met een serie van 125 (!) en maakte de partij daarna uit met een serie van 25. De tweede wedstrijd ging minder goed, na 11 beurten kwam hij 3 caramboles tekort. In de laatste poulewedstrijd wist hij zich echter weer te revancheren en won de partij in 6 beurten. Hiermee werd Lyon poulewinnaar en plaatste zich voor de kwartfinale.
De wedstrijd tegen Germ Bot, de latere nummer twee, verliep voor beide spelers erg moeizaam. Het was duidelijk dat de energie bij Lyon een beetje was weggevloeid of zoals hij het zelf omschreef: “De pap was op”. In 11 beurten moest hij het onderspit delven waarmee het toernooi voor hem voorbij was.
In de eindrangschikking bereikte Lyon uiteindelijk een 7e plaats met een prachtig toernooigemiddelde van 20,433.

Wanneer bij de spelsoort Ankerkader 71/2 een eindgemiddelde wordt gerealiseerd van 20,00 wordt aan de speler het predicaat “ereklasse speler” en insigne toegekend. Lyon mag onderstaand insigne nu met trots gaan dragen.

 

Via een livestream op YouTube konden de wedstrijden worden gevolgd. Ook waren er een aantal clubgenoten in Siebengewald om Lyon aan te moedigen.
Op de website van KNBB Carambole is alle relevante informatie te vinden over dit toernooi.


«   »