Districtsfinale libre 1e klasse met Max Coppes en Herman Reijers

Gepubliceerd op 19 december 2022 om 14:23

Districtsfinale libre 1e klasse (125 caramboles)

Deze finale is 17 en 18 december gespeeld in ons biljarthome met 7 deelnemers waarvan 2 uit onze vereniging, Herman Reijers en Max Coppes. Met 7 deelnemers moesten ze allemaal 6 wedstrijden spelen over 2 dagen.

In de eerste ronde zijn John Zeelen en Erik Hermsen erg goed gestart door in 14 beurten hun partij te winnen. Al snel bleek dat John Zeelen de te kloppen man zou zijn omdat hij op de eerste dag alle 3 de partijen naar zich toe wist te trekken. Na de eerste dag stond John met 3 winstpartijen bovenaan en was de strijd om de 2de plaats volledig open omdat de verschillen tussen de andere spelers klein waren.

Op zondag begon Max Coppes tegen Frans Lauret wat een belangrijke match was voor de 2de plaats die Max uiteindelijk in een spannend gevecht naar zich toe wist te trekken in 12 beurten. In de 5de wedstrijd verloren zowel Max als Maurice Nillessen zodat in de laatste wedstrijd tussen Maurice en Max beslist moest worden om de 2de plaats. John was tot dat moment ongeslagen en dus al zeker van de 1ste plaats, in de laatste ronde verloor hij van Frans Lauret maar dat had geen gevolgen meer voor hem. De strijd tussen Maurice en Max was spannend en na een moeizaam begin kwam Max op dreef en wist uiteindelijk de partij in 13 beurten naar zich toe te trekken.

John Zeelen en Max Coppes spelen de finale van het Gewest Midden Nederland van 3 t/m 5 februari in Biljartcentrum Maassingel te Den Bosch.

Vermeldenswaardig is dat Erik Hermsen de hoogste serie had van 67 waarmee hij de partij tegen Max Coppes naar zich toe wist te trekken in 9 beurten!!!!

Max Coppes is geëindigd met een moyenne van 7.5 en daarmee gepromoveerd.

Alle deelnemers heel erg bedankt voor hun sportieve bijdrage en John en Max veel succes bij de finale van het Gewest Midden Nederland.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.